Goed resultaat tijdens gemeentelijk muziektoernooi

Zaterdag 4 november organiseerde Fanfare Dorpsklank uit Castenray het gemeentelijk muziektoernooi tijdens hun jubileum weekend. Fanfare dorpsklank bestaat 40 jaar en dat werd afgelopen weekend gevierd.

Harmonie St. Catharina nam deel aan dit muziektoernooi met de naam “Blaos Promotie Cup”. In totaal namen 7 van de 11 muziekverenigingen uit de gemeente Venray deel aan dit toernooi. Harmonie St. Catharina mocht de spits afbijten en als eerste optreden onder leiding van dirigente Karin Janssen. Er werd gestart met het inspeelwerk “Arsenal”. Het 1e muziekwerk “Lord Tullamore” werd beoordeeld door jurylid Geert Jacobs. Er werd beoordeeld in 10 rubrieken zoals; intonatie, klankvorming, samenspel etc. Het 2e muziekwerk “Around the World in 80 days” werd beoordeeld door burgemeester Hans Gilissen. Hans beoordeelde hoe het optreden overkomt op het publiek en hoe het orkest het publiek kan boeien. Dit werd door Hans Gilissen direct na het optreden toegelicht aan het orkest. Aan het einde van de avond werd de uitslag bekend gemaakt en een beker uitgereikt aan het orkest met de hoogste beoordeling. Harmonie St. Catharina werd beoordeeld met het predicaat “GOED”. Muziekvereniging “Ons Genoegen” uit Oirlo kwam als winnaar uit de bus.

Het bestuur feliciteert alle leden en dirigent Karin Janssen met dit mooie resultaat!