Harmonie St. Catharina Leunen-Veulen-Heide zoekt een enthousiaste nieuwe dirigent M/V

Harmonie St. Catharina is een bloeiende vereniging met zowel jeugdige als oudere leden. De vereniging heeft naast het harmonieorkest een blokfluitopleiding, een (jeugd)drumband en een Egerländer blaaskapel. Daarnaast is er een opleidingsorkest waar, samen met vijf andere verenigingen uit de omgeving, kennis wordt gemaakt met het musiceren in een orkest.

De vereniging staat open voor creatieve ideeën en schrikt niet van bijzondere kruisbestuivingen. Zo hebben wij afgelopen jaar een projectorkest georganiseerd waarin muzikanten uit de regio mee konden doen en wij de samenwerking hebben gezocht met een zandkunstenaar.

In 2020 viert de vereniging haar 100-jarig jubileumjaar. Dit jubileum wordt groots gevierd met een aantal diverse muzikale activiteiten, waarvan de voorbereidingen al in volle gang zijn.

Het harmonieorkest speelt op 3e divisie niveau en komt uit in de 4e divisie na besluit niet op concours te gaan in 2016. Voor het harmonieorkest dat bestaat uit ca. 40 leden zoeken wij een dirigent met een afgeronde opleiding HaFa-directie (of vergelijkbaar) en affiniteit en ervaring met harmonieorkesten. De leden vinden het belangrijk om plezier te beleven aan het musiceren en om te spelen op het, in alle redelijkheid, hoogst haalbare niveau.

Wij zoeken een dirigent die:

• Gevoel heeft voor het verenigingsleven en open staat voor samenwerking met de overige onderdelen van de vereniging of zelfs met andere verenigingen;
  • De juiste balans weet te vinden tussen gezelligheid en professionaliteit;
  • Amateurmuzikanten van ieder niveau en leeftijd kan enthousiasmeren, stimuleren en motiveren;
  • Initiatief toont, proactief en meedenkend is;
  • Kennis heeft van een breed repertoire aan muziek voor deze harmonie;
  • In het bezit is van een diploma een HaFa-directie of vergelijkbaar;
  • Beschikbaar is op de dinsdagavond van 19:30 tot 21:45 uur.

Uw CV met motivatie kunt u tot uiterlijk 28 februari sturen naar sollicitatie@harmoniestcatharina.nl.