Huldiging jubilarissen tijdens Caecilia-avond

Vrijdag 9 november werden tijdens de jaarlijkse Caecilia-avond 3 van de 4 jubilarissen in het zonnetje gezet.

Marjo van der Locht is ruim 12,5 jaar verbonden aan onze vereniging. Van september 2005 tot en met juli 2017 was zij actief als dirigent van het opleidingsorkest. Daarnaast verzorgt ze vanaf september 2006 ook de blokfluit opleiding. Ze heeft verschillende successen geboekt waaronder een wereldpremière gespeeld door het opleidingsorkest samen met 90 blokfluiters “Tom Stone in Concert” op 26 februari 2011 in Gennep. Marjo verzorgt nog steeds de blokfluit opleiding.

Charlotte Arts werd onderscheiden met het zilveren insigne voor haar 25 jarig lidmaatschap. Haar muzikale carriere begon bij Euterpe waar ze van 1985 tot en met 1998 muzikaal actief was. Ze speelt sinds 2006 fluit in het harmonieorkest van harmonie St. Catharina. Ze heeft zich vanaf 2008 tot en met februari 2014 ingezet bij de muziekcommissie van het harmonieorkest. Ook heeft ze zich bezig gehouden met het organiseren van het limonadeconcert vanaf 2009. Naast haar organisatorische talenten laat ze ook van zich horen op de dwarsfluit. Als soliste vertolkte Charlotte tijdens het kerstconcert in 2017 “You Raise Me Up”.

Frank Weijs kreeg voor zijn 40 jarig lidmaatschap het vergulde insigne opgespeld. Frank is actief als muzikant vanaf 1978 en speelt trompet in het harmonieorkest. Hij is 20 jaar lid geweest van blaaskapel Die Fröhlichen Rübensammler van 1986 tot en met 2006. Hij was tevens penningmeester van de blaaskapel van 1997 tot en met 2000. Tijdens herdenkingen vervuld Frank regelmatig de taak als trompettist om het “Reveille” en “The Last Post” te spelen.

Hans Claessens is 50 jaar lid en zal op een ander tijdstip bij de blaaskapel “Die Rübensammler” zijn onderscheiding ontvangen.

Bestuur en leden van de vereniging feliciteren alle jubilarissen met hun onderscheiding!

Van links naar rechts; Marjo, Frank en Charlotte