Even voorstellen; nieuwe dirigent slagwerkgroep Jop Janssen

Even voorstellen….

Mijn naam is Jop Janssen, 35 jaar oud, getrouwd, 2 kinderen en woon in Leunen. Na mijn opleiding drums aan de Herman Brood academie, ben ik gestart als instructeur bij St. Oda Merselo. Vervolgens ben ik ook de opleiding gaan verzorgen in Merselo. Met gepaste trots is het gelukt om de drumband op te laten bloeien tot een volwaardige slagwerkgroep/drumband. Daarnaast hebben we ook de start van een jeugddrumband kunnen realiseren. Deze uitdaging ga ik ook graag bij de drumband van St. Catharina aan.

Mijn muzikale roots liggen ook in Leunen. Hier ben ik als klarinettist begonnen bij de jeugdharmonie. Later heb ik mijn weg vervolgd als slagwerker achter de harmonie. Muziek is inmiddels meer dan een hobby. Het overbrengen van, waarom muziek zo leuk kan zijn en het enthousiasmeren van zowel de jeugd als volwassenen, is nog steeds mijn grote passie.

Door corona was de muziekvlam bijna gedoofd, dus wordt het nu tijd om muziek weer levendiger dan ooit te maken.

De eerste uitdaging ben ik inmiddels aangegaan; het jubileumconcert op 23oktober aanstaande. Hierbij krijg ik hulp van een aantal waanzinnig goede en enthousiaste “oud” drumbandleden.